Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Upečte si králíka

Králík je bezlepkový, to je jasné. Tak si ho upečte, je moc dobrý.

 

 

 

 

Receptů a pečeného králíka je plný internet a přizpůsobit dané recepty bezlepkové dietě není problém. Prostě se použijí bezlepkové varianty potřebných ingrediencí.

Upéci králíka je jednoduché a budeme-li obměňovat koření a další přísady, můžeme ho mít pokaždé jinak:

 

 

Králík na zelenině:

 

Do pekáče dáme jednu bílou a jednu červenou cibuli nahrubo nakrájenou, na to nastrouhaný baklažán a na půlky nebo maximálně na čtvrtky rozkrojené rajče nebo dvě. Zeleninu osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a sušeným česnekem.

 

Na to dáme rozporcovaného králíka a také osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a sušeným česnekem.

 

Upečeme. Pak maso vyjmeme z pekáče, z rajčat sloupneme slupku a zeleninu rozmixujeme na hladkou omáčku. Je-li hustá, naředíme vodou nebo mlékem. Můžeme také přidat kysanou smetanu.

 

Maso vrátíme do pekáče, přelijeme omáčkou a udržujeme v teple.

 

Podáváme nejlépe s pečenými bramborami: brambory nakrájíme na čtvrtky nebo na kolečka, dáme do mísy a také osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením a sušeným česnekem. Můžeme na ně nalít trochu olivového oleje. Důkladně promícháme. Pak je rozložíme na plech a upečeme.

 

Omáčka vám určitě zbyde, protože k bramborům se tolik neupotřebí. Pak je možné ji použít např. namísto dressingu ke grilovanému masu, na těstoviny nebo jako základ na polévku.

 

Další recepty najdete např. zde.