Videokuchařka: Příprava bezlepkových meruňkových knedlíků






Placičky ze zbytků vařené pohanky

Zbylo vám trochu uvařené pohanky a je vám líto ten trošek vyhodit? Nevyhazujte to. Udělejte z toho placičky:

1 vejce, 1 žloutek, mléko, BZL mouku (já dala Jizerku), trochu – asi dvě polévkové lžíce hrubé kukuřičné mouky, trošku prášku do pečiva, sůl, trochu sušeného polévkového zeleného koření, majoránka a nastrouhaný česnek (utřený, jenže já ho strouhám), no a pak samozřejmě tu pohanku.

Zamícháme těsto jako na palačinky a také tak na pánvi připravujeme.
Jsou dobré.

Moje dcera si na ně dává plátkový sýr, ale dá se na ně dát všechno, co na krajíce chleba. DOBROU CHUŤ.

Sýr a křup

Moje dcera často naříkala, že nemůže mít do školy ke svačině „Sýr a křup“ jako jiné děti. V „křup“ je totiž pšenice. Jenže může. A není to takový problém. Kupte kukuřičné tyčinky přirozeně bezlepkové a sýrovou pomazánku uděláte doma velmi snadno:
Tavený sýr, trochu mléka nebo lépe smetany a rozšleháme metlou tyčového mixéru, nebo něčím jiným, přidáme dle chuti mletou papriku, pažitku, bazalku a oregáno, apod. A pokud byste si při náročné BZL výživě ještě občas ušetřili na lahvičku vína, vy dospělí, pak tyto kukuřičné tyčinky a sýrová pomazánka s česnekem a ořechy je tím pravým k tomu vínu.
Zkuste to, je to báječné.