Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Pizza - oblíbená, neodolatelná

Pizza - oblíbená, neodolatelnáKdo by neznal pizzu. Je to velmi oblíbené jídlo a hojně se využívá jako rychlé občerstvení na ulicích, v bufetech a různých stáncích. Ať už čerstvá nebo ohřívaná ze zmrzlého polotovaru. Než se i celiaci dočkají své bezlepkové pizzy uteče určitě ještě mnoho vody, pokud se jí "na ulicích", v restauracích a pizzeriích vůbec dočkají. Jistě se najde nějaká výjimka, ale v současné době se musí spoléhat na pizuu vyrobenou doma.

 

 

 

Ingredience:

 

1 hrnek teplé vody

1 lžíce cukru

1 a ½  lžičky sušeného/čerstvého droždí

1 a ½  hrnku bezlepkové mouky

1 lžička prášku do pečiva

¾ lžičky soli

1 lžíce psyllia

2 lžíce olivového oleje

 

 

Postup:

 

1. Smíchejte vodu, cukr a droždí a zamíchejte, nechte cca 5 minut odležet.

2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a psyllium. 

3. Po částech přidávejte sypkou směs ke směsi droždí až do vytvoření těsta a míchejte 3-4 minuty. Nakonec přijdete olej.

4. Z těsta vytvarujte bochánek a nechte přikryté při pokojové teplotě minimálně 30 minut kynout.

5. Předehřejte troubu na 220 °C. Na plech s pečícím papírem vytvarujte co nejtenčí placku a nechte dalších 10 minut odležet.

6. Pečte 15-20 minut. Vyjměte z trouby a přidejte vámi zvolenou oblohu. Pečte dalších 15-20 minut.