Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Pizza

PizzaDomácí pizza velký problém nepředstavuje. Je mnoho způsobů jak udělat těsto i jak ji obložit.

 

 

 

Pizza je v posledních letech u nás velmi oblíbené jídlo a města obvykle oplývají řadou pizzerií, kde prodávají mnoho druhů pizz. Ale celiak pizzu z běžné pizzerie nemůže. Nezbývá si ji tedy udělat doma. Není to ono, ale řekněme si, že by nás mohlo potkat něco ještě mnohem horšího. Je to jen pizza.

 

Domácí pizza velký problém nepředstavuje. Je mnoho způsobů jak udělat těsto i jak ji obložit. Těsto se obvykle dělá z jednoduchého kynutého těsta. Tedy osolená (může být rovnou okořeněná kořením na pizzu) mouka, voda, droždí a trošku cukru, aby těsto vykynulo. A nakonec samozřejmě olej, nejlépe olivový. Zpracované těsto je nejlépe rozprostřít nebo rozválet na plech a nechat vykynout už rozválené. A na vykynuté těsto dáváme, co nám chutná. Obvykle to bývá rajčatový protlak nebo kečup, šunka a sýr. Ale může to být i slanina, tuňák, zelenina, např. špenát, rajčata, papriky atd. A vše prosypat kořením na pizzu nebo samostatně jednodruhovým kořením. Tedy oregano a bazalka. Pečeme asi 20 minut.