Kategorie: Slané pokrmy

Pirohy a roláda

Pirohy a roláda

 

 

 

 

Zpracujeme chlebové těsto: Jizerka, pohanková mouka, droždí, trochu cukru, 2 lžíce bramborové a 2 lžíce jablečné vlákniny – zaděláme vlažnou vodou, okořeníme (sůl, chlebové koření), na konec vlijeme 4 polévkové lžíce oleje

Chlebové těsto velmi důkladně propracujeme, nejlépe v elektrickém hnětači a poté rukama. Rozválíme na placku, vykrojíme kolečka, naplníme šunkou a sýrem, přeložíme a vytvoříme pirohy. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

 


 

Nebo šunku a sýr rozložíme a na vyválený plát těsta, zatočíme do rolády, konce dobře stiskneme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme chlebovým kořením  a upečeme.