Kategorie: Vánoční pečivo

Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

 

 

 

 

180g bezlepkové mouky, lžička prášku do perníku, 120g medu, 50g pískového cukru, 30g tuku, 1 vejce, 100g mandlí, na špičku čajové lžičky xantanové gumy, vejce na potírání, loupané mandle na ozdobu

Do kastrůlku dáme med, tuk a cukr a ve vodní lázni rozmícháme do hladké hmoty. Ještě teplou směs vlijeme do mouky s práškem do perníku, přidáme strouhané mandle a vejce a vše zpracujeme v těsto. Necháme hodinu v lednici a potom vyválíme na plát o tloušťce 3 mm. Vykrajujeme různé tvary, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme mandlemi. Na vymaštěném plechu je v předehřáté troubě rychle upečeme. Perníčky necháme alespoň 10 dnů proležet.