Kategorie: Sladké pokrmy

Leopardí buchta

 

Základní piškotové těsto:

 

2 - 2 1/2 hrnku Jizerky a kakaový/čokoládobý pudink, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, balíček kypřícího prášku, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje

 

Tvarohová nádivka:

 

vanička tvarohu, cukr a vanilkový cukr, vanilkový pudink

 

Do šlehací mísy dáme 3 celá vejce a hrnek cukru a necháme velmi dlouho vyšlehat až do husté pěny. Pak přidáme mléko a mouku s práškem a pudinkem a nakonec olej. Těsto uděláme trošku hustší nežli na bábovku a nalejeme do vymazaného hlubokého plechu. Těsto pokladme tvrohovou náplní a posypeme oříškovým krokantem, popř. čímkoliv jiným (posekanými ořechy, griliášem, ozdobným máčkem apod.). Nebo neposypáváme ničím, a i tak je velmi dobrá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obměny:

Přidáme do tvarohu kakaový pudink a do těsta vanilkový, popř. dáme vanilkový pudink do těsta i tvarohu.