Základní piškotové těsto:
2 - 2 1/2 hrnku Jizerky a kakaový/čokoládobý pudink, 1 hrnek mléka, 1 hrnek cukru, balíček kypřícího prášku, 3 vejce, 1/2 hrnku oleje
Tvarohová nádivka:
vanička tvarohu, cukr a vanilkový cukr, vanilkový pudink
Do šlehací mísy dáme 3 celá vejce a hrnek cukru a necháme velmi dlouho vyšlehat až do husté pěny. Pak přidáme mléko a mouku s práškem a pudinkem a nakonec olej. Těsto uděláme trošku hustší nežli na bábovku a nalejeme do vymazaného hlubokého plechu. Těsto pokladme tvrohovou náplní a posypeme oříškovým krokantem, popř. čímkoliv jiným (posekanými ořechy, griliášem, ozdobným máčkem apod.). Nebo neposypáváme ničím, a i tak je velmi dobrá.
Obměny:
Přidáme do tvarohu kakaový pudink a do těsta vanilkový, popř. dáme vanilkový pudink do těsta i tvarohu.