Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Brazilské pao

Brazilské paoZa tímto exotickým názvem se skrývají pečené kuličky, které mohou v některých případech nahradit běžé pečivo. Jsou chutné a je to příjemná změna.

 

 

Ingredience:

 

250 g tapiokového škrobu

250 g vařených brambor

droždí (přiměřeně)

½ lžičky soli

2 lžíce oleje

lžičky prášku do pečiva

trochu vody (mléka)

 

Postup:

 

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokový škrob, droždí, sůl, olej a prášek do pečiva, podle potřeby trochu vody, či mléka a vypracujeme pevné těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10 – 15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.

 

Čerstvě upečené kuličky chutnaji opravdu po sýru. Ale také je možné tam trochu strouhaného sýru přidat, popř. před dopečením kuličky pokrýt plátkem sýru.

 

Je třeba vyzkoušet.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ilustrační obrázek a původní recept najdete na stránkách zde.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Tapiokový škrob (mouka) je důležitou součástí bezlepkového pečiva. Více se o samotné rostlině dozvíte např. na wikipedii.