Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Bramborové knedlíky ve varných sáčcích

Uvařit dobré bezlepkové bramborové knedlíky není jednoduché.

 

 

Hrubá mouka a krupice, která se běžně do bramborových knedlíků dává, se u bezlepkové varianty nahrazuje poměrně těžko. Jde to a šikovné kuchařky to samozřejmě umí, ale pokud je možné se vaření bramborových knedlíků z brambor vyhnout, je to příjemné.

 

Je více možností, např. využít předpřipravených směsí nebo těst.

 

Jinou možností je využít bramborové knedlíky ve varných sáčcích. Na našem trhu se objevují sporadicky, ale běžně se dají koupit v Německu téměř v každém supermarketu.

 

Jak to funguje?

 

Podobně jako známe rýži ve varných sáčcích, v tomto případě jsou varné sáčky naplněny sušenou bramborovou směsí. Sáčky se ponoří do studené, osolené vody a přivedou k varu. Nechají se 1 minutu povařit a odstaví se. Po 15 ti minutách se sáčky otevřou a knedlíky vyndají. Jsou to koule a jsou dobré. Je to velice výhodná a rychlá pomůcka, zejména když děláte to typicky české vepřo, knedlo, zelo.

Jen je potřeba dávat pozor a prostudovat složení, protože ne všechny výrobky tohoto druhu jsou bezlepkové.

Značení německých výrobků je ale příkladné, takže stačí držet se vyhlášky, která je jednotná pro celou Evropu, tj. co platí pro ČR, platí i v Německu.